طبق تحقیقات ورزش کردن برای اکثر افراد مبتلا به سرطان بسیار مفید است که می تواند به شما در بهبود کیفیت زندگی و همچنین تامین انرژی برای انجام کارهایی که دوست دارید کمک کند.اسپرت کالا در این مقاله فواید و روش‌هایی برای شروع ورزش منظم برای افراد مبتلا به سرطان ارائه می‌دهد.
فعالیت بدنی همچنین به کنار آمدن با عوارض جانبی درمان سرطان کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان های جدید در آینده کاهش می دهد. زمان زیادی که صرف استراحت یا نشستن می شود می تواند موجب از دست دادن عملکرد بدن و ضعف عضلانی شود.بسیاری از متخصصان به بیماران مبتلا به سرطان توصیه می کنند که حین و بعد از درمان سرطان تا حد امکان ورزش کنند و فعال باشند.

تاثیر ورزش مداوم در بهبود درمان سرطان

ورزش منظم چه فوایدی برای افراد مبتلا به سرطان دارد؟

  •  بهبود کارکرد بدن و ذهن
  •  کاهش احساس خستگی
  •  کمک به کاهش افسردگی و اضطراب
  •  بهبود خواب
  •  بهبود توانایی فیزیکی
  •  تقویت قدرت عضلانی و سلامت استخوان
  •  تقویت سیستم ایمنی بدن
  •  افزایش اشتها
  •  تناسب اندام و کاهش وزن
  •  کاهش احتمال عود انواع سرطان
  •  بهبود کیفیت زندگی
  •  کاهش عوارض جانبی درمان


بهتر است که فعالیت بدنی و ورزش کردن را به آرامی شروع کنید و کم کم به مرور زمان فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. هر هفته 150 تا 300 دقیقه فعالیت متوسط (یا 75 تا 150 دقیقه با شدت شدید) داشته باشید.
چندین بار در هفته و هر بار حداقل 10 دقیقه ورزش کنید و حداقل 2 روز در هفته را به تمرینات مقاومتی  و حداقل 2 روز را به حرکات کششی اختصاص دهید.
فعال بودن و ورزش کردن قبل از درمان به شما کمک می‌کند تا درمان خود را راحت تر انجام دهید و بعد از آن بهبود پیدا کنید. طبق تحقیقات ورزش کردن به شما کمک می‌کند تا با پریشانی و اضطراب مقابله کنید، انرژی بیشتری داشته باشید و حتی با شروع درمان بهتر بخوابید.
اگر قبل از درمان ورزش می کردید، احتمالا نیاز است که در طول درمان نیاز به ورزش کمتر یا با شدت کمتری داشته باشید اما هدف این است که تا جای ممکن فعال بمانید.
افرادی که قبل از درمان
سرطان بسیار کم تحرک (غیرفعال) بودند، احتمالا نیاز به شروع فعالیتهای کوتاه مدت با شدت کم مانند پیاده روی آهسته و کوتاه دارند و بهتر است که با پزشک متخصص خود درباره ورزش کردن در طول درمان و جزئیات آن صحبت کنید.
همچنین پس از درمان سرطان اکثر افراد می توانند به آرامی ورزش را برای کاهش عوارض جانبی افزایش دهند. در این دوران، فعالیت بدنی برای سلامت کلی و کیفیت زندگی شما مهم است. تحقیقات نشان می دهد که رسیدن به وزن مناسب و حفظ آن، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم احتمالا برای کاهش خطر سایر بیماری های مزمن جدی و همچنین خطر ابتلا به سرطان‌های بعدی موثر است.
همچنین سبک زندگی سالم و فعالیت بدنی موجب بهبود سلامت قلب و عروق، افزایش قدرت عضلانی، تناسب بدن، خستگی، اضطراب، افسردگی، عزت نفس، شادی و چندین عامل کیفیت زندگی موثر در درمان سرطان می شود.
فعالیت بدنی همچنین می‌تواند به افرادی که مبتلا به سرطان گسترش یافته یا پیشرفته شده و غیرقابل درمان می باشد نیز کمک کند.
با این حال همیشه قبل از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک متخصص خود مشورت کنید، به خصوص اگر مبتلا به بیماری خاصی همچون بیماری قلبی یا ریوی، استومی، خستگی شدید، مشکلات تعادل و استخوان های ضعیف هستید.همچنین مطمعن شوید و از پزشکتان بپرسید که داروهایی که مصرف می کنید بر میزان فعالیت بدنی شما تأثیر می‌گذارد یا خیر.
افراد مبتلا به سرطان معمولا می توانند با خیال راحت برنامه ورزشی و فعالیت بدنی خود را شروع کنند، با این‌حال اگر با کمک یک متخصص ورزش، فیزیوتراپ یا فیزیولوژیست ورزش خود را شروع کنید نتایج بهتری خواهید گرفت.

  •  وقتی ورزش کردن را شروع می کنید یا مدت زمان و شدت آن را افزایش می‌دهید، باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید.
  •  از سطوح ناهموار که می تواند موجب زمین خوردن و آسیب رسیدن به شما شود دوری کنید.
  •  اگر می‌خواهید در فضای باز ورزش کنید، محیطی امن و روشن پیدا کنید.
  •  زمانی که ورزش می کنید یک نفر را همراه خود ببرید یا مطمئن شوید که در صورت بروز مشکل، بقیه می دانند که شما کجا هستید.

با این حال زمانی که تحت درمان هستید به خودتان زیاد فشار نیاورید و در صورت نیاز استراحت کنید. اگر احساس خستگی شدید می‌کنید، می‌توانید هر روز 10 دقیقه فقط تمرینات سبک انجام دهید و کم کم آن را افزایش دهید.
همچنین از هر گونه فعالیتی که شما را در معرض خطر سقوط یا آسیب قرار می دهد خودداری کنید.اگر متوجه تورم، درد، سرگیجه یا تاری دید شدید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
دقت داشته باشید که اگر پوکی استخوان، سرطان گسترش یافته به استخوان، آرتریت، آسیب عصبی، بینایی ضعیف، تعادل ضعیف یا ضعف دارید از وزنه های سنگین استفاده نکنید یا ورزش هایی را که فشار زیادی به استخوان های شما وارد می کند را انجام ندهید.
در انتها نیز شما میتوانید به راحتی فعالیت بدنی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید و سبک زندگی سالمی برای بهبود کیفیت زندگی و درمان سرطان یا حتی پیشگیری از آن داشته باشید. برای مثال میتوانید بعد از شام پیاده روی کنید، دوچرخه سواری را امتحان کنید، ماشین خود را بشویید، با بچه ها بازی کنید، به جای آسانسور یا پله برقی از پله ها استفاده کنید و یا حتی وقتی بیرون می‌روید ماشین را در دورترین نقطه پارک کنید تا پیاده روی بیشتری داشته باشید.