آموزش صحیح طناب زنی و فواید آن

وقتی شخصی درمورد تمرینات ورزشی یا ورزش صحبت می کند اولین سوالی که به ذهن شما میرسد و از شخص میپرسید بدنسازی؟ است. تصور اکثر افراد از ورزش و کاهش وزن عرق ریختن همراه با ورزش و یا دویدن روی تردمیل است. ولی اگر واقعا به فکر سلامتی خودتان هستید و قصد کاهش وزن دارید نیازی نیست که تمام وقت خود را در باشگاه های ورزشی بگذرانید. شما با داشتن انگیزه و فقط با یک طناب در فضایی باز می توانید در کمترین زمان هم کالری بسوزانید و هم به وزن ایده آل خود برسید و کمترین هزینه ی شما برای کاهش وزن فقط خریدن یک طناب است. ورزش کردن با دستگاه های سنگین باشگاه ها هیچ تضمینی بر این نیست که شما به اندامی ایده آل خود برسید اما ورزشکاران حرفه ای نیز برای حفظ تناسب اندام خود از طناب های ورزشی استفاده می کنند.

آموزش صحیح طناب زنی و فواید آن

روش های مختلف طناب زنی

  • طناب زنی ساده:
    ساده ترین نوع از حرکت های طناب زنی پرش با جفت پا ساده است. به این صورت که طناب ورزشی در پشت پاها قرار میگیرد و دست ها باید در کنار بدنتان باشند و پاها نیز با فاصله ی کمتری در کنار هم قرار می گیرند. برای شروع ابتدا طناب ورزشی را با مچ دستتان به سمت جلو بچرخانید و با پرشی کوتاه طناب زنی را شروع کنید در مرحله ی بعدی باید روی وسط پا تعادلتان را حفظ کنید و زانوهای خود را به مقدار کمی خم کنید سپس همین روند را ادامه دهید و پشت سر هم تکرار کنید.
  • طناب زنی جاگینگ:
    نکته ی بسیار مهمی که در ورزش طناب زنی باید رعایت کنید طرز قرار گیری دست ها شماست. دقت کنید که چرخش طناب را باید با مچ دستتان انجام دهید و زاویه ی قرارگیری آرنج شما باید تقریبا در زاویه ی 65 درجه باشد. در روش طناب زنی جاگینگ ابتدا یکی از پاهای خود را از قسمت زانو خم کرده و به سمت بالا بیاورید، و در هنگام چرخیدن طناب به سمت جلو پرش را با پایی که روی زمین قرار دارد انجام دهید و سپس پای خود را عوض کنید. با هر پرش روی هر پا طناب یک دور می چرخد.
  • طناب زنی به روش پاشنه پاشنه:
    این روش از طناب زنی نیازمند هماهنگی بین عضله و عصب است. شاید در نگاه اول کمی به نظرتان پیچیده بیاید اما بسیار ساده است. در ابتدا طناب را در پشت پاها قرار دهید یکی از پاها را به شکل صاف جلوتر از پای دیگر قرار می دهید. تعادل پای شما باید روی پاشنه ی شما باشد. در مرحله ی بعد طناب را بچرخانید و با اولین پرش شروع به طناب زنی کنید و در هنگام هر پرش جای پای دیگر را تغییر دهید. طبق همان توضیحاتی که دادیم.
  • طناب زنی به روش پروانه:
    در این روش از طناب زنی همزمان با چرخاندن طناب پاهای خود را باز کرده و سپس در پرش های بعدی پاها را بلافاصله جمع کنید. اگر انجام این حرکت برایتان کمی سخت بود طبیعی است و با کمی تمرین و تکرار موفق خواهید شد.
  • روش طناب زنی قیچی:
    این روش از طناب زنی نیز مانند روش قبل یعنی پروانه است. در این روش نیز تمامی نکاتی را که در روش پروانه عرض کردیم رعایت می کنید فقط در روش اول پرش شما به صورت پرش پروانه است و در پرش بعدی طرز قرارگیری پاهای شما به شکل قیچی یا ضربدری خواهد بود.

یک نکته ی مهم: ما توصیه می کنیم هر کدام از حرکت های طناب زنی را که برای بار اول می خواهید انجام دهید بهتر است تمامی این حرکات را ابتدا بدون طناب تمرین کنید. بهتر است برای شروع با روش ساده شروع کنید و سپس حرکات بعدی را امتحان کنید. برنامه ورزشی رایگان در سایت ورزشی اسپرت کالا.

روش های مختلف طناب زنی

فواید طناب زنی

  • از جمله فواید طناب زنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • به وجود آمدن هماهنگی در دست، پا و چشم ها
  • بهبود بخشیدن عملکردهای شناختی
  • سوزاندن کالری و لاغری
  • کاهش آسیب دیدگی در ناحیه ی مچ و پاها

به طور کلی سعی کردیم شما را با آموزش صحیح طناب زنی و فواید آن آشنا کنیم، اما طناب زنی علاوه بر فوایدی که دارد اگر به نکاتی مانند: نداشتن کفش مناسب، پرش در سطوح خیلی سفت یا پرش در سطوح خیلی نرم، پرش روی پاشنه و یا کف پا، داشتن مشکلات مفصلی یا احساس ضعف در زانوها توجه نکنید ممکن است باعث آسیب دیدگی نیز بشود، پس قبل از انجام ورزش طناب زنی باید از سلامت جسمی خود اطمینان حاصل کنید.